ROADTRIP till Coromandel med Tabitha... Del 1.

Bästa roadtripen någonsin! Auckland-Coromandel! Jag ska berätta allt från börjar och det kommer bli mycket att läsa men tro mig, det är värt det... ;-) Jag börjar med första dagen.

.

Lördagen den 29 januari 2011.

.

Jag och Tabitha vaknar av att klockan ringer 6.30. Vi gör oss i ordning och jag hinner chatta lite med Madde hemma i Sverige som har handbollskväll med hela gänget :-). 7.30 tar vi bussen in till stan för att leta upp hyrbilsfirman Jucy rentals som vi redan hyrt en bil hos. Tror att klockan hinner bli 9 innan vi har hittat Jucy, skrivit alla kontrakt med försäkringar osv  och till sist fått vår bil. En söt liten svart Suzuki Swift 09 automat. Den perfekta roadtripbilen!

.

Vi lyckas hitta vägen ut ur Auckland vilket inte är det lättaste med alla 3, 4 och 5-filiga vägar och till sist kör vi på State Highway 1 söderut. Bilen går som smort, frukosten på McDonalds i Papakura var jätte god, musiken strömmar ut ur högtalarna, solbrillorna är på, rutorna nervevade så vad kan gå fel? Vi har svängt av österut från Highway 1 efter Bombay och kör nu på Highway 2 mot Waihi då vi plötsligt står i en lååång bilkö. Vi förstod ingenting men eftersom vi inte hade bråttom någonstans fortsatte vi att njuta av ledigheten och brummade på sakta men säkert i bilkön. Efter sisådär 45 minuter i kön ser vi hur alla mindre bilar vänder om och kör tillbaka och vi förstår ingenting. När vi kommer ytterligare lite längre fram ser vi att hela vägen är översvämmad av vatten. Fredagen bestod i princip bara av extremt mycket regnfall (i stil med Australien) och hela vägen är stängd för bilar som inte är fyrhjulsdrivna och höga vilket betyder att vi i vår lilla Suzuki får vända om och försöka hitta en annan väg till Coromandel. De här översvämningarna är något som kommer förfölja oss genom hela resan sen J. När vi kör förbi kön försöker vi vifta och snurra med händerna för att försöka få folket i kön att förstå att dom måste vända. Vet inte riktigt om det fungerade, de trodde nog snarare att vi var korkade, haha! Tillslut kom vi till en korsning där vi kunde svänga norrut mot Miranada och tänkte att det borde funka fint. Efter ca 30 min körandes på en liten smal väg mitt ute i ingenstans bestämde vi oss för att stanna och fråga om vägen då vi inte ville köra ytterligare 30 min åt totalt fel håll. Att stanna och fråga om vägen visade sig vara något av det bästa vi gjort den dagen...

.

.

Vi stannade vid ett hus och frågade ett äldre par om vägen. Terry och Daryl. Då detta är Nya Zeeland och alla människor är så otroligt vänliga bjöd de in oss för att noga leta reda på all information om stängda vägar osv. De ringde runt och fick reda på att båda vägarna upp till Matarangi (där vi skulle bo) var stänga pga översvämmingarna. Detta var ju inte direkt roliga nyheter men NZs motsvarighet till vägverket trodde att den västra vägen som vi hade tänkt ta skulle vara öppen igen vid 3. Eftersom det var ett tag kvar tills dess bjöd paret oss på lunch. Jätte goda mackor med egenodlade tomater och avocado osv. Mumms! Vi hade jättre trevligt hos dem och pratade om allt mellan himmel och jord. Terry hade dött 3 veckor tidigare då han var ute cyklade och nu satt han här pigg och glad och åt lunch ihop med oss. Han hade fått en hjärtattack men som tur var föll han ihop precis utanför huset till en doktor som snabbt var på plats och gjortde hjärt- lungräddning vilket räddade hans liv. Helt otrolig historia. En av anledningarna till att de var så vänliga och hjälpsamma var för att de hade 4 egna barn och flera av dem hade rest mycket och de önskade att folk var så hjälpsamma när de var ute och reste. Precis så kommer jag alltid att vara. Jag kommer ”betala tillbaka” i resten av mitt liv för all hjälp jag fått under alla mina resor och jag kommer göra det genom att hjälpa andra turister osv vart jag än befinner mig. Jag älskar när folk är så snälla och omtänksamma. Så länge man inte är blåögd kan man faktiskt vara trevlig och hjälpa främlingar, något som ”vi svenskar” borde ta oss en funderare över om ni frågar mig. Jaja nog om det underbara paret. Vi fick en jätte fin handritad karta av Daryl som vi skulle följa för att hitta till Thames som ligger på vägen till Matarangi. När vi kört 200 meter kom vi till en korsning där det var en jätte stor tydlig skylt med Coromandel vänster, haha! Vi skrattade så vi höll på att dö åt att vi stannat och frågat om vägen när det fanns en skylt 200 m längre fram men vi var glada att vi hade stannat för annars hade vi aldrig träffat det gamla paret som förgyllde hela vår roadtrip.

.

Klockan var väl runt 1.30 när vi rullade vidare mot Thames och eftersom vi hade gott om tid innan vägen skulle öppna passade vi på att vara lite extra turistiga och stannade på ”Miranda Hot Springs”. Detta betyder alltså varma källor i staden Miranda. De har byggt en stor simbassäng i de varma källorna så det ser exakt ut som en vanlig pool men vattnet är alltså ”riktigt vatten” och naturligt varmt från källorna. Häftig känsla och väligt väldigt skönt! Vi spenderade nog 2.5-3 timmar där. Bara chillade i poolen samtidigt som solen stekte. Vi testade även Sauna poolen men den var extremt varm, närmare bestämt 40 grader. Vi testade också en thickshake för första gången. En thickdhake är en milkshake med mindre mjölk och mer glass, tror ni kan gissa hur GOOO den var??! Haha!

.

 

 

.

Efter några timmar i paradiset var det dags att ut och köra igen och när vi kom till Thames stannade vi och köpte lite godis att ha på vägen samt lite öl till kvällen. Vi skulle CouchSurfa vilket betyder att man via en hemsida tar kontakt med någon som bor i det område man åker till och sover gratis på en soffa där. I det här fallet hade vi tur och killen vi skulle bo hos hade ett helt rum över till oss med dubbelsäng och allt! Anyway.. Han hade fyllt år tidigare under veckan och den här kvällen skulle vi och några av hans kompisar fira honom så öl kändes helt rätt att ha med sig. Kändes bra att ge honom ett sexpack med som tack för att vi fick sova hos honom i två nätter.

.

Efter Thames drog vi vidare längs kusten upp mot Coromandel town och Matarangi. Vägen där är helt otrolig. Jag kan inte ens beskriva hur vackert det är att köra på de slingriga vägarna precis bredvid havet. Vi ett tillfälle körde vi så nära att vågorna som slog mot muren nedanför faktiskt skvätte upp vatten in genom den nervevade rutan. Helt underbart!

.

.

När vi kom fram till Waiomu möttes vi av en spärrad väg... ÖVERSVÄMNING! Ja men självklart så hade de inte startat vägen den tid de trott och eftersom de är kass på att skylta i tid måste man alltså köra hela vägen dit för att se det, helt sjukt men men man vänjer sig. Klockan var nu närmare 6 och det var inte mycket att göra än att vända tillbaka mot Thames och svänga av mot Hikuai och ta den östra sidan upp istället då den vägen hade öppnat. På många ställen var det dock mycket ras på vägen. Träd och stenar och tja allt möjligt hade pga allt vatten och den hårda vinden vällt ner över vägen så på väldigt mångas tällen kunde bara en bil passera i taget..

.

.

Klockan var närmare 9 på kvällen när vi hittat Scotts hus och bituren som vanligtvis ska ta ca 4 timmar tog istället 12 haha! Vi var hungriga när vi kom dit och hur lyckliga tror ni att vi blev när Scott berättade att de alldeles strax skulle köra igång grillen och ha en stor BBQ :-) Det blev en toppenkväll hos Scott. Han är en störtskön kille och vi hade jätte skoj ihop med han och hans kompisar. Vi spelade dart vilket jag btw tydligen är grym på och vann!!! :D Vi spelade även det där nya zeeländska spelet som jag glömt namnet på. Det är som boule fast man spelar inomhus, kulorna är lättare och man rullar dom istället för kastar. De ä lite ojämna i vikten så man kan styra dom mot den vita kulan. Riktigt skoj spel. Spelade även pingis med ölglas, det där när man ska träffa glaset osv.. Det blev en lååååång men otroligt lyckad dag med sjukt mycket äventyr! :-D

.

 

.

Vi kunde inte ha önskat oss en bättre start på roadtripen! Har även filmat en hel del så ska försöka lägga upp några på youtube men kan dröja.. Fortsättningen på roadtripen kommer inom kort....

.

Massa kramar till er!!!



Toppenhelg!

Heej!
Jag tänkte berätta lite om min underbart galna helg :-)
Lördagen startades med ett låångt Skype-samtal med pappa vilket var ett otroligt bra sätt att starta helgen på då jag var ensam (Kate o Hannah åt frukost ute med en vän) och pappa var ensam då mamma var på skidsemester.
Kl 11 var det dags att packa träningskläderna och sticka med Kate o Hannah till Kahl's boxningsställe. (Kates nya kille heter Kahl och inte Carl:) Han körde ett styrke/box-pass med oss och jag trodde jag skule tupa av i slutet men det var otroligt gött att röra på sig lite igen! Välbehövligt :-) Har en extreem träningsvärk nu haha!
Lite senare samma dag kom Tabitha hit. Vi skulle ut och göra Auckland osäkert på kvällen och eftersom jag bor närmast stan kom vi fram till att det blev lättare om hon sov över här. Kate är som sagt världens snällaste och hon har inget alls emot att folk kommer hit för att hänga med mig och de får gärna sova över :-)
Vi hade en skoj förfest här hemma och tyckte det var sjukt skoj att få klä upp sig och sminka sig lite igen då det var evigheter sen sist. Man har ju oftast shorts, t-shirt, inget smink och håret i en toffs här :-)
Lite senare tog vi bussen downtown och letade upp ett backpacker-hostel som ligger på en tvärgata till Queen St. Där var det en jäkla fest redan när vi anlände typ vid 9.30 och det blev inte lugnare.. BDO (Big Day Out) hade varit på fredagen i Auckland. Detta är en stor endags-festival med massa artister och folk från hela NZ kommer hit då. Vi festade med ett jätte stort gäng från Wellington, några tyskar, några fransmän, en kille från Canada och sen var vi några svenskar också. Jag, Ida och hennes klasskamrat.
Killarna från Wellington envisades med att säga att jag var från Australien. Jag förstår det inte men jag har tydligen lyckats få en australiensisk dialekt haha. När jag berättade att jag var från Sverige sa dom typ "Oh okej men du är uppvuxen i Australien?" haha! Jaja fick beröm för min engelska iaf och det var ju skoj :-) Många har tydligen svårt för att förstå dem när de pratar snabbt men tyckte inte det var några problem :-)
Det blev en galen kväll med utgång på två olika klubbar. Vi dansade gärnet till 5 tror jag och sen tog vi en taxi hem och det var inte alls så dyrt som jag hade förväntat mig. Det kostar mig 25 dollar att åka hem vilket är ca 125 kronor. :-D
Igår chillade vi bara. Åkte in till stan för en fika på Starbucks och för att planera vår nästa weekend. Nästa helg har nya zeeländarna långhelg. De ät lediga på Måndagen så jag och Tabitha har hyrt en bil för att sticka till Coromandel lördag-måndag. Det är en ca 4-5 timmars bilresa från Auckland och det finns massa skoj att se där. Underbara grottor (Cathedral Coves) och Hot Springs. (varmvattenskällor man kan bada i).
Nu måste jag kila men tänkte ladda up lite bilder från lördagen först :-)
På Starbucks, vad tycks om mitt otroligt coola linne? haha :-)
Ha de fint!
Massa kramar från mig!

ojojoj vad tiden går fort...

...och sorry för att jag inte har skrivit sen i söndags..
Jag trivs fortfarande jätte bra här :-) Dagarna går hur snabbt som helst. Har gjort en massa skoj den här veckan.
I måndags var jag och Hannah på Kelly Tarlton's som är ett stort innomhusakvarium. Lite likt havets hus hemma med tunnlar så att man har hajarna simmande precis över huvudet, häftig känsla.
Ja o Hannah väntar på bussen :-)
På kvällen kom Malin tillbaka från sin resa. Malin är nannyn som bodde här innan mig. Jätte trevlig tjej så trist att hon är hemma i Sverige nu.. Hon och en tjej som heter Julia tog med mig till en killkompis i stan som heter Brian och är från USA. Julia är btw från Uddevalla och känner Anton haha helt sjuk =) Det blev en jätte trevlig kväll nere i stan och några andra tjej joinade också. På bilden är Malin till vänster, Julia i mitten och jag till höger. Julia ska jag träffa mer men hon sticker på semester till sydön nu och sen är hon bara här någon vecka innan hon sticker över till Australien tyvärr. Synd för hon var en skön tjej :)
Tisdagen var en riktig skiddag. Det regnade i princip hela dagen men jag, Malin o Hannah trotsade ändå regnet för att ta en promenad till Avondale centrum. Inte så mkt till centrum mer som ett litet chinatown.. Det är väldigt mycket asiater i NZ och de har affärer typ överallt så ibland känns det verkligen som om man är tillbaka i Asien fast med dyrare priser :P
Avondale är btw en spindel som finns i NZ och det finns en stor "staty" på en nere i centrum. Tog en bild på den med såklart :)
Natten till onsdagen hade Hannah en kompis över på sleepover så onsdagen var väldigt lugn för min del då de lekte tillsammans. Vi gick till parken precis här bredvid och lekte med några jätte coola gungor :-)
Igår (Torsdag) var min lediga dag. Eftersom jag jobbar mkt mer nu än vad jag egentligen ska hade Kate fixat så att Hannah skulle till en kompis så jag kunde vara ledig. Jag åkte in till stan vid 10 för att shoppa och det visade sig bli en mkt kostsam dag på stan :-) Jag hade massa saker som jag var tvungen att köpa men sen har dom jäkligt bra klädaffärer här med. Cotton On, Supré och Valley Girl har redan blivit favoriter så nu har jag en ny strandklänning, två par shorts (ett par vita och ett par jeans), en rosa tunn tröja samt en snyggt partylinne haha nu blev det nästan som dom där stela modebloggarna här haha men jag lovar jag ska inte lägga ut bilder på mig i alla mina nya kläder ;-) haha!
Vid typ 1 mötte jag upp med Ida som jag lärde känna hos Brian i måndags och efter ett tag mötte vi upp med Brian. Detta resulterade i att vi hamnade på en schysst dold "bakgate-krog" och drack en del öl. Mycket trevligt! Efter detta stack vi hem till Brian och fortsatte vår lilla fest och sen gick vi ner till Britomart för att hinna med sista bussen hem. Brian är btw 30, frånskild och bisexuell och väldigt väldigt intresserad av mig haha! Han är störtskön att umgås med men lååångt ifrån en kille som skulle intressera mig :)
Första bilden är Brian och Ida och andra bilden är jag och en random kille vi träffade på stället.
Nu är det dags för mig att sticka.. Ska försöka skriva snart igen men troligtvis blir det nog bara någon gång i veckan i fortsättningen.
Imorgon ska jag o Ida ut o göra Auckland osäkert :-)
Hen grym helg allesammans!
Massa kramar från mig!

I love this place!

Heej!
Söndag kväll här i NZ och jag sitter och kämpar med att hålla mig vaken.. Det har varit ännu en otroligt spännande, rolig och utmattande dag :) Jag har ju skrivit om vad fredagen hade att erbjuda så nu tänkte jag skriva lite om hur resten av min första helg här i Auckland har varit.
Vaknade tidigt igår och hände med Kate och Hannah ner till stranden. Kate skulle ut och springa (frstår inte hur hon klarar det i 30 gradig värme) och Hannah skulle cykla med bredvid. Jag tog en långpromenad istället och hittade en jätte fin memorial garden med utsikt över staden.
Efter det tog vi bilen och åkte till The French Market för att handla lite grönsaker etc.. Marknaden var riktigt cool med massa franska, italienska, turkiska och lite nya zeeländska matvaror av olika slag samt en enorm sektion med endast franskt vin. :) Jag köpte jordgubbar och DAMN vad goa dom var =) Smakade exakt som våra goa söta hemma i Sverige.
Kate har en nära vän som heter Carl och han äger ett boxing-ställe downtown. Hannah har tydligen tjatat i evigheter om att få testa på detta så efter marknaden överraskade Kate med att Hannah skulle få en privatlektion av Carl. Hon var överlycklig och hon fick sedan boxningshandskarna av Carl. Jag är själv inte alls intresserad av boxing men om det är någon av er som läser här som är det så kan jag ju "stoltsera" med att jag såg en träningsmatch mellan Nya Zeelands främsta boxare och en annan kille. Lite coolt kanske?! Haha!
När Hannah och Carl hade tränat lite gick vi upp på ett berg som heter Mt Eden som ligger strax utanför boxingstudion. Det var en grymt vacker utsikt där uppifrån över hela Auckland och det fanns även en jätte skoj linbana eller "flying fox" som det heter här som alla var tvungna att testa.
Utanför boxingstudion ligger Aucklands fängelse med. Det är det sjukaste fängelse jag någonsin sett. Det ser ut som en medeltida borg och det ligger jätte nära centrum men det är deras fängelse haha. Jag trodde att de skämtade med mig först men sen såg jag skyltarna samt en sån där transportbil med fångar som kom körandes utanför. :) Ni ska få se en bild på det ;)
När vi hade gjort ALLT det häv var klockan inte ens 2 så vi åkte till ett ställe med pooler som Hannah gillar. Jag var jätte glad för jag kunde ju ligga i en solstol och bättra på brännan lite (någon jag verkligen ångrar så här i efterhand). För er som inte redan visste det så är Auckland det stället på hela jorden där ozonlagret är som tunnast och alltså solen som starkast och farligast. Den är till och med värre här än i Australien. Helt sjukt och extremt svårt att vänja sig vid. Speciellt när man som jag brukar tåla en hel del sol utan att bränna mig.
På kvällen skulle Kate ut och träffa lite vänner så jag och Hannah spelade singstar, kollade på tv, hoppade studsmatta, hade kuddkrig och lekte charader :) Förstår inte vart hon får sin energi ifrån.. Jag kunde nästan inte hålla mig vaken till 9.30pm då hon måste lägga sig och sova :P
.
Idag har jag med hunnit med massa saker.. Jag fick ett sms igår från en holländsk tjej som heter Tabitha så har spenderat hela dagen med henne. Vi skulle ses 11am vid Sky Tower så jag fick strarta dagen med att försöka lista ut hur man tar sig med buss downtown. Det var inte så svårt när jag fått lite vägledning från Malin via telefon :) När vi möttes vid 11 var båda hungriga så vi startade med att käka lite och snacka. Hon är hur trevlig som helst. Det är så skoj att träffa människor så här eftersom de ofta har mycket gemensamt med mig. Jag vet att ni är många där hemma som tycker att det är jätte skoj och så att jag sticker iväg så här helt själv men att ni också tycker att det är lite väl galet och konstigt men det tycker inte de tjejerna man träffar här eftersom de är i samma position själva. De gillar också att träffa helt främmande människor, bese nya städer och länder och drar sig inte för att ge sig iväg helt själva :)
Vi tog hennes bil och åkte till One Tree Hill vilket är en stor kulle utanför Auckland centrum där man kan se hela staden (typ samma utsikt som från Mt Eden men från ett annat håll). Det är ett känt ställe och U2 har tydligen gjort en låt om det. Nu kallas det dock för Non Tree Hill because the tree on top of it got cut down by some activists.
Det var en hård vandring upp i hettan men det var det värt :)
När vi gjort den vandringen åkte vi in till Auckland city för att gå runt i affärer osv.. Jag köpte mig ett par jätte fina sandaler :) Men kunde inte hitta någon hatt vilket jag måste köpa mig.
Vi avslutade dagen med att sätta oss på en liten restaurang på en tvärgata till Queen St. De blev en mycket trevlig måltid då två nya zeelädska killar joinade oss.. Tror vi satt där i 2-3 timmar eller något innan vi åkte hem. Lyckades efter ca 45 minuters letande hitta stället där min buss skulle gå från och nu är klockan 10pm och jag hemma och redo att sova vilken sekund som helst :)
Hoppas det inte var allt för trist att läsa.. Jag skriver inte enbart för er skull utan även för min ;) Kommer bli svårt att komma ihåg annars.. :)
Ha det så bra så ses och hörs vi!
Här kommer lite bilder:
Nu är det dags för mig att sova.. Natti natti! :) O massa kramar! O tack igen för alla härliga kommentarer, jag älskar dom! :)

Bilder till förra inlägget..

Heej!
Här kommer lite bilder som jag tog i fredags. Förklaring till vad som är å bilderna finns egentligen i förra inlägget så bara kika där :)
Idag är det söndag och jag ska våga mig på att åka buss här i Auckland för första gången. Det kan ju bli spännande haha! Ska träffa en holländsk tjej downtown och sen ska vi åka till One Three Hill och kika och sen kanske det blir en liten shoppingtur :) Det är sommarrea här nu trots att sommaren inte ens nått sin mitt :D Perfekt! Jag tackar och bockar!
Nästa vecka ska jag lära mig köra, det ska bli skoj! Vänstertraf OCH automat haha kan inte bli mer udda än hemma :P Men va fasen, kommer gå hur bra som helst! Automat kan ju inte vara så svårt, bara gasa o bromsa right?
Jaja nu ska jag leta upp busshållplatsen.. Ska försöka sitta vid datorn en sväng ikväll med och skriva lite mer om helgen och lägga upp lite mer bilder..Har inte bestämt mig än om jag ska visa någon bild på mina ILLRÖDA axlar än haha! Det var lite väl fint väder igår och vi var ute hela dagen. Solen här är helt galen. Men det tar inte många dagar att bli en pepparkaka iaf och det är ju bra ;-)
Ha det fint!
Massa kramar!!

Sol sol sol :-D

Heej!
Vill börja med att tacka massa för era fina inlägg! Det är så roligt att läsa dom, betyder mycket =)
Har det jätte bra här i värmen. Idag har det varit närmare 30 grader och strålande sol. Jag, Hannah och hennes mormor startade dagen tidigt och åkte till en strand på andra sidan staden där vi gick en långpromenad längs vattnet. Efter det tog vi en färja över till Devonport (on the north shore). Där badade och solade vi innan det var dags att äta NZ-glass och sedan åka hem. Jag fick äntligen smaka på den kända nya zeeländska glasen Hokey-Pokey och den var grym! Såå krämig och god :) Kommer nog bli några fler under resan skulle jag gissa på..
Kvällen spenderade jag, Kate och Hannah på ett annat ställe där vi först promenerade på lava-stenarna längs vattnet och sedan åt fish'n chips på stranden.
Nu är jag jätte trött och orkar tyvärr inte lägga upp några bilder men det kommer nog under helgen hoppas jag.. För har självklart fotat hur mkt som helst. Hannah tycker jag är jätte rolig som alltid måste fota allt :P
Kan också berätta att jag ser fram emot måndag sjukt mycket för då kommer Malin hit. Malin är den tjejen som jobbade som aupair i den här familjen innan mig. Hon har varit på semester på sydön nu i några veckor men kommer tillbaka hit i några dagar innan hon åker hem till Sverige. Hon har planerat någon grym utgång på måndag och på tisdag ska vi upp i SkyTower :D
Vi hörs snart igen!
Massa kramar från mig!

Framme :-)

Hej hej!
Hoppas ni har det toppen hemma i kalla?! Sverige :-) Nu när jag har lite mer tid tänkte jag skriva om hur resan har gått så här långt. Nu är klockan 7 på torsdag morgon.
Jag klarade mig inte att hålla mig vaken längre än till 8 igår kväll så därför är jag vaken tidigt idag :-)
När jag anlände till Landvetter med mamma och pappa var det tufft. Jag som brukar känna att Landvetter är mitt andra hem och i princip alltid jublar direkt
när jag går igenom svängdörrarna var istället nervös. Hade en klump i magen och jag kunde inte sluta ställa mig frågan om detta verkligen var vad jag ville för jag
trivdes ju så bra hemma i Trollhättan nu. För första gången sedan jag var ca 16 trivdes jag ju riktigt bra i min hemstad så varför åka? Tårarna gick självklart
inte att hålla tillbaka när jag checkat in väskan och mamma och pappa inte kunde följa med längre, ett helt år. Det är en lång tid.
När jag fått igenom mina handbagage i säkerhetskontrollen så hände något väldigt märkligt. Den där klumpen jag hade haft i magen hela dan
(reste inte för än 16.30 på em) var som bortblåst. Jag jublade innombords när jag gick runt i taxfreen och kikade i butikerna samtidigt som jag pratade med Bella i
telefon. När jag satt mig på planet till London kunde jag inte ha mått bättre. Jag var på på väg.... :-)
Den två timmars flygningen till London gick jätte fort då jag hamnade bredvid en pratglad göteborgare som hade haft så mycket krångel man kan tänka sig ha med
sin flygning till Thailand. Underhållande att lyssna på men det var ju ganska synd om honom :-)
På Heatrow skulle jag byta terminal vilket jag med varit lite nervös över men det visade sig vara hur lätt som helst. För att komma från terminal 3 till terminal 1
gör man i princip så här: följer dom lila skyltarna när det står "connecting flight terminal 1" på sen går man rakt fram i typ en tunnel, ner i första rulltrappan, runt i en korridor
som går i en cirkel, ner för nästa rulltrappa, höger runt en vägg och sen ner i en annan rulltrappa och där står en liten busschafför och ropar: terminal 1!
Där går man ut och sätter sig i bussen, åker ca 10-15 min i buss o sen är det ytterligare lite gångar att gå igenom sen är man framme :-) haha! Detta gjorde att mitt
ca 4 timmar långa stopp i London inte blev så långt. När jag väl kom till terminalen kunde jag väl chilla i ca en o en halv timma för att sedan leta rätt på gaten som
låg ca 20 min bort. Jag han käka o kika in på Harrods lite iaf vilket var bra :-)
Första flygningen till Hong-Kong som skulle gått på 12 timmar tog "bara" 11.45 h :-D och andra flygningn mellan Hong-Kong och Auckland, NZ som skulle gått på 11 timmar
tog bara 10.45 h :-D Båda resorna gick finfint och stoppet i Hongkong var bara på ca 2 timmar och det gick fort så vipps landade jag i Auckland 11.30 onsdag NZ tid.
Jag gled ovanligt smidigt igenom alla säkerhetscheckar (där de vanligvis har ca 100 frågor till en ställde han mig 2) Vet du vart du ska bo? "ja" Har du några vänner som
bor i Auckland nu? "nej" Haha så enkelt gick det o få den stämpeln.
När jag kom ut stod Kate och väntade på mig med en skylt med mitt namn på. Vi gick ut till hennes bil och pratade konstant. Hon är hur trevlig som helst. Vi åkte hem
till huset som ligger i Avondale (10 min sydväst om Auckland typ). När vi kom fram bara stirrade jag på huset som var MYCKET större än jag föreställt mig efter en
bild jag fått på det tidigare. Det finns en fin altan utanför och man kan öppna altandörrarna och den vanliga dörren helt så att det fläktar inne. Det finns palmer i trädgården
och en sån där stor studsmatta som Hannah fick julklapp. Köket är jätte stort och har utsikt över trädgården. Mitt rum ligger på nedervåningen och är stort med en säng
som måste va typ 1.60 eller ngt, tv och en stor garderob. Två fönster med som gör att det är ljust och härligt. Sen har jag ett enormt badrum med precis mitt emot rummet.
Kate var tvungen att åka till jobbet igen och Hannah skulle komma hem lite senare med sin mormor. Det var ganska skönt för då fick jag mycket tid till att packa upp
alla väskor och så. Sen satt jag ute på altanen i flera timmar och bara tog det lugnt, läste, solade och gosade med katten Lucy :-)
Sen när Hannah och Kates mamma kom satt vi och pratade massa om NZ, dialekter och om vad Hannah hade gjort hittills på sitt lov. Hon är ledig från skolan nu och börjar inte för än
i februari. Hannah är en 10 årig tjej som är jätte härlig och glad med massa energi och mycket självförtroende. Vi hade jätte trevligt hela eftermiddagen. När Kate kom hem
vid 7-tiden blev det mat och efter det gick jag och la mig. Somnade som sagt redan vid 8 igår kväll. :-)    ån
Idag ska jag, Hannah och hennes mormor som jag inte kan komma på namnet på nu ut och hitta på något. Jag ser fram emot att se mig runt lite.
Nu fick ni ett rejält inlägg om hela resan. Jag gillar att skriva men det kommer nog inte bli riktigt så här långa inlägg i fortsättningen ;-) Vore skoj om ni kommendera o så
med!
Ha det jätte bra ni allihopa! Saknar er :)
Massa kramar från mig!
Hej hej!
Hoppas ni har det toppen hemma i kalla?! Sverige :-) Nu när jag har lite mer tid tänkte jag skriva om hur resan har gått så här långt. :-)
När jag anlände till Landvetter med mamma och pappa var det tufft. Jag som brukar känna att Landvetter är mitt andra hem och i princip alltid jublar direkt när jag går igenom svängdörrarna var istället nervös. Hade en klump i magen och jag kunde inte sluta ställa mig frågan om detta verkligen var vad jag ville för jag trivdes ju så bra hemma i Trollhättan nu. För första gången sedan jag var ca 16 trivdes jag ju riktigt bra i min hemstad så varför åka? Tårarna gick självklart inte att hålla tillbaka när jag checkat in väskan och mamma och pappa inte kunde följa med längre. Ett helt år. Det är en lång tid.
När jag fått igenom mina handbagage i säkerhetskontrollen så hände något väldigt märkligt. Den där klumpen jag hade haft i magen hela dan (reste inte för än 16.30 på em) var som bortblåst. Jag jublade innombords när jag gick runt i taxfreen och kikade i butikerna samtidigt som jag pratade med Bella i telefon. När jag satt mig på planet till London kunde jag inte ha mått bättre. Jag var på på väg.... :-)
Den två timmars flygningen till London gick jätte fort då jag hamnade bredvid en pratglad göteborgare som hade haft så mycket krångel man kan tänka sig ha med sin flygning till Thailand. Underhållande att lyssna på men det var ju ganska synd om honom :-)
På Heatrow skulle jag byta terminal vilket jag med varit lite nervös över men det visade sig vara hur lätt som helst. För att komma från terminal 3 till terminal 1 gör man i princip så här: följer dom lila skyltarna när det står "connecting flight terminal 1" på sen går man rakt fram i typ en tunnel, ner i första rulltrappan, runt i en korridor
som går i en cirkel, ner för nästa rulltrappa, höger runt en vägg och sen ner i en annan rulltrappa och där står en liten busschafför och ropar: terminal 1! Där går man ut och sätter sig i bussen, åker ca 10-15 min i buss o sen är det ytterligare lite gångar att gå igenom sen är man framme :-) haha! Detta gjorde att mitt ca 4 timmar långa stopp i London inte blev så långt. När jag väl kom till terminalen kunde jag väl chilla i ca en o en halv timma för att sedan leta rätt på gaten som låg ca 20 min bort. Jag han käka o kika in på Harrods lite iaf vilket var bra :-)
Första flygningen till Hong-Kong som skulle gått på 12 timmar tog "bara" 11.45 h :-D och andra flygningn mellan Hong-Kong och Auckland, NZ som skulle gått på 11 timmar tog "bara" 10.45 h :-D Båda resorna gick finfint och stoppet i Hongkong var bara på ca 2 timmar och det gick fort så vipps landade jag i Auckland 11.30 onsdag NZ tid.
Jag gled ovanligt smidigt igenom alla säkerhetscheckar (där de vanligvis har ca 100 frågor till en ställde han mig 2) Vet du vart du ska bo? "ja" Har du några vänner som bor i Auckland nu? "nej" Haha så enkelt gick det o få den stämpeln. När jag kom ut stod Kate och väntade på mig med en skylt med mitt namn på. Vi gick ut till hennes bil och pratade konstant. Hon är hur trevlig som helst. Vi åkte hem till huset som ligger i Avondale (10 min sydväst om Auckland typ). När vi kom fram bara stirrade jag på huset som var MYCKET större än jag föreställt mig efter en bild jag fått på det tidigare. Det finns en fin altan utanför och man kan öppna altandörrarna och den vanliga dörren helt så att det fläktar inne. Det finns palmer i trädgården och en sån där stor studsmatta som Hannah fick julklapp. Köket är jätte stort och har utsikt över trädgården. Mitt rum ligger på nedervåningen och är stort med en säng som måste vara minst typ 1.60 eller ngt, tv och en stor garderob. Två fönster med som gör att det är ljust och härligt. Sen har jag ett enormt badrum med precis mitt emot rummet.
Kate var tvungen att åka till jobbet igen och Hannah skulle komma hem lite senare med sin mormor. Det var ganska skönt för då fick jag mycket tid till att packa upp alla väskor och så. Sen satt jag ute på altanen i flera timmar och bara tog det lugnt, läste, solade och gosade med katten Lucy :-)
Sen när Hannah och Kates mamma kom satt vi och pratade massa om NZ, dialekter och om vad Hannah hade gjort hittills på sitt lov. Hon är ledig från skolan nu och börjar inte för än i februari. Hannah är en 10 årig tjej som är jätte härlig och glad med massa energi och mycket självförtroende. Vi hade jätte trevligt hela eftermiddagen. När Kate kom hem vid 7-tiden blev det mat och efter det gick jag och la mig. Somnade redan kl 8 :)
Idag har jag, Hannah och hennes mormor varit på närmsta shoppingcentret och fixat bankkonto och sim-kort till mig. Vi tog även en sväng förbi närmaste stranden för att promenera lite i vattnet. Hoppas på fint väder imorgon med så vi kan bada :-)
Nu fick ni ett rejält inlägg om hela resan. Jag gillar att skriva men det kommer nog inte bli riktigt så här långa inlägg i fortsättningen ;-) Vore skoj om ni kommendera o så med!
Lite bilder...
Första två bilderna är tagna över norra Kina någonstans.. Jag bröt regeln och öppnade skyddet för rutan lite och det är jag väldigt glad att jag gjorde, kolla utsikten liksom! :-D
Andra bilden är tagen när vi ska gå ner för landning i Hong-Kong!
Trede och fjärde bilden är tagna när vi ska landa i Auckland.
De tre sista bilderna är tagna vid närmsta stranden. Jag står med utsikt över Auckland city bakom mig och Hannah är ute och går i vattnet på sista bilden :-)
Ha det jätte bra ni allihopa! Saknar er :)
Massa kramar från mig!

Nu bär det av... :D

Hej då alla här hemma i Sverige!
Nu bär det snart av till flygplatsen och landar i Auckland på onsdag (natten till onsdag svensk tid).
Jag skriver så fort jag kan när jag landat. Kommer sakna er alla enormt mycket men ett år går fort, vi ses snart igen ;)
PUSS O KRAM!

RSS 2.0