Living the dream!

Heej alla! Måste börja med att säga tack för kommentarerna, hur skoj som helst att läsa och roligt att ni tycker om bloggen trots att jag blivit sämre och sämre på att uppdatera den..
.
Har självklart hänt massa saker sedan sist men berättar bara om dom roligaste :)
.
JAG HAR HAFT MIN FÖRSTA EGNA KITESURF SESSION :-D Sååå nice! Jag skulle egentligen gå ut med Deane (en av instruktörerna) men fick lite krångel med min kite innan så när vi fixat det hade han ingen tid att gå ut med mig. Han hjälpte mig att launcha min kite vilket är väldigt svårt att göra själv och sen sa han att han tyckte jag var redo för att köra själv. Så stod jag där i vattnet  och kontrollerade min kite högt upp i luften med ena handen och brädan i ett fast grepp med den andra. Började gå utåt, satte mig ner i vattnet, fortfarande med kiten i luften, stoppade i fötterna i fotstropparna på brädan, styrde kiten så kraftigt jag kunde ner till höger för att sedan snabbt styra upp den igen (detta är hur man startar), kände hur jag fick sjukt mycket kraft i kiten, ställde mig upp och körde!!!!! :-D Sån otroligt sjuk känsla! Det gick hur stabilt som helst tils jag kom på mig själv med att prata högt med min kite (på engelska), tappade koncentrationen totalt, började skratta och wopps så kraschade jag haha! Men fick snabbt upp kiten i luften igen, körde body drag upwind (då jag hittills bara lärt mig att köra downwind) och sen var det bara att testa igen åt andra hålet.. Så höll jag på i närmare 2 timmar. Jag körde hur mycket som helst och det var helt klart en av de lyckligaste dagar jag haft här i NZ! När jag skulle gå upp lyckades jag kontollera kiten hela vägen in till land och där tog en kille tag i den (det är så man vanligtvis slutar en session). När jag kom upp på land började jag snacka med en kille där som okcså var nybörjare och han sa att han inte alls trodde jag var nybörjare då han bara sett mig köra en repa och sen komma gåendes med kiten in till land. Detta är alltså en bra bit att gå då det var low tide (vad fasen är det svenska ordet? lågvatten?) haha jaja.. Det var väldigt roligt att höra och senare snackade jag med en av intruktörerna och han sa att han var jätte imponerad av att jag presterade så bra som jag gjorde efter att bara ha haft 3 lektioner, sjukt skoj att höra :)
Nu blev det väldigt mycket babblande om min kitesurfing här men den dagen var så fantastisk! Sedan dess har det inte blåst något så har inte fått chansen igen :(
.
Lite bilder på min kiteutrustning..
mina mina mina :)
bild på min kite, en Naish Charger 2010, 9m
Ännu en bild på den :)
Jag om några månader ;) hihi, så ser min bräda ut iaf! Ockås en Naish 2010
.
.
Hm.. vad har jag mer hittat på sedan sist?!
.
Helgen var jäkligt skoj då vi fick för oss att dra iväg på äventyr.. Samma gäng som stack till Waiheke alltså jag (Sverige), Lidija (Slovenien), Luca (Italien) och Baptiste (Frankrike). Vi hade lite olika jobb-tider på helgen så det fick bli en supersnabb campingroadtrip.
.
Klockan 12.00 på lördagen var vi alla lediga och kunde dra. Lidija jobar för ett hyrbilsföretag och hade fått låna en av deras superstora ohc lyxiga bil så den stack vi iväg med.. Vi bestämde medan vi åkte vart vi vile och til slut blev det Raglan som är en stad ca 2,5-3h sydväst om Auckland. Känd för sin grymma surfstrand. Vi var framme runt 4, checkade in på en camping nära "centrum" och sedan var det dax att laga mat och börja med vinet.. Sen gick det väl bara utför haha! Vid 8 eller något var vi redan inne i stan och först in på Raglands enda klubb :) Självklart hade dom ett supererbjudande på tequila shots så vipps var vi igång.. Efter någon timma var stället proppfullt och vi hade sjukt roligt där hela kvällen.. När vi kom tillbkaa till campingen sov vi i några timmar och vid 6 på söndagsmorgonen var vi uppe igen och började köra hem mot Auckland igen då Lidija började jobba 9. Haha! Förstår inte hur vi fixade det och absolut inte hur Lidija pallade att arbeta på söndagen men men skoj var det :D
Jag ska visa lite bilder för er :)
.
På surf beachen i Raglan
Försöka hoppa till en själutlösare är inte det lättaste, 2 lyckades iaf :P
Jag och Baptiste har hittat vinet och ölen och är mycket nöjda :) Där ser ni vår coola bil med!
vitlöksbröd ojojoj så gott! :)
Gruppfoto! :D haha! På väg från campingen in till stan..
Tequila! =)
Rockar på dansgolvet!!
okej vilka ägde dansgolvet?
WE DID ;D hahaha!
Försöker ta en fin bild på Luca vilket är lite svårt då en "lätt" berusad Kristin försöker stjäla all uppmärksamhet haha! På väg hem från krogen...
.
.
Well.. That's it for now eller vänta lite måste ju berätta att jag äntligen tagit tag i mig själv och skaffat mig ett GYM :D YMCA fick det bli! Störtskönt ställe med massa bra pass (hoppas jag). Har bara testat Zumba än så länge men det var helt otroligt bra! Inte alls som det zumba jag gått på hemma.. Mycket mer fart i det här passet och killen som hade det var helt otrolig! Sån energi.. Jag hade ett stort smile på läpparna genom hela passet trots att jag var helt slut så skrattade jag och tog i ytterligare när jag shakade ass haha! Jätte skoj! Ska försöka gå på ett pass varje dag kl 9.30 :) Sen har dom ju ett stort och bra gym med så vad mer behövs? :)
.
Nu är jag jätte trött så ska lägga mig och läsa lite i min grymma bok och sen sova.. Saknar er där hemma massa och är glad för er skull att våren har böjat komma! Det förtjänar ni allihop :)
.
Massa kramar från mig!

Waiheke och camping :-)

Oj oj oj... Jag som hade tänkt att skriva här minst en gång i veckan, se hur bra det gick efter några månader här? Någon som känner igen detta från min Asienresa? haha!
.
Jag kan inte ens minnas allt skoj jag har gjort sedan sist.. Ska försöka berätta om några saker iaf..
.
Förra Lördagen alltså den 12e mars åkte jag, Lidija och Luca till Waiheke Island. Vi ställde klockan på 5 för vi ville ta färjan i soluppgången. Vi möttes nere vid hamnen, köpte biljetterna och satte oss på färjan. Soluppgången var fantastisk! Det var rejält kallt att stå i fören på färjan och fota men det var det värt.. Eller tja... Min kamera blev ju stulen på väg hem från den här resan så har ju inte kvar mina bilder från det men både Lidija och Luca är flitiga fotografer så mängder av bilder finns i alla fall :-) Vi klev i land på Waiheke klockan 7.00 efter en 30 min lång båtfärd och jag gick in till "informationen" vid hamnen för att fråga vart närmaste stranden låg då vår plan var att lägga oss där och sova lite. Vad berättar gubben för mig då? Jo, det är en tsunamivarning utställd på hela Waiheke island och man är inte tillåten på stranden. Jag blev dels livrädd och dels arg.. Varför hade de låtit oss åka dit om det skulle bli en tsunami och vad skulle vi göra där om vi inte fick ligga på stranden? Lite senare efter att ha frågat runt och lyckats få in Waihekes egna radiostation på telefonen blev vi lite lugnare.. Det skulle inte bli en tsunami i den bemärkelsen som jag ser på det (Thai 2004 och Japan 2011) utan vattennivån skulle höjas med ca 2 meter and that's it. Vi chillade istället en meter från stranden och vid 10 blåste dom av varningen så vi kunde sola och bada. Det var i princip det vi gjorde hela dagen.. Efter några timmar kom Babtiste (en kile från Frankrike) och joinade oss. Han hade inte lyckats vakna vid 5 så han tog en senare färja :-) Vi åt god mat på restaurang, glass i en glassbar. Löjligt dyrt med ooootroligt gott :-) Vid 4 hade vi köpt med oss öl och vin och satt oss p åen annan strand där vi spenderade hela kvällen. Waiheke är en otroligt fin ö. Känns som om man nkommit till paradiset och man har bara tagit en 30 min färja från Aucklands hamn. Jag måste åka dit igen dock då vi bara såg ca 1/10 av hela ön.. Det finns flera välkäna vingårdar.. hm.. är vingård det svenska namnet? Blev förvirrad nu när man pratar engelska hela tiden men jag tror ni förstår vad jag menar :-)
Här kommer lite bilder fårn vår underbara semesterdag:
.
Varning för tsunami efter den stora jordbävningen i Japan dagen innan..
Vackra Waiheke!
Jag och Lidija leker på stranden :-)
Luca försöker sig på ett dunderhopp och lyckas :D
Lunchen... mumms!
Ganska okej utsikt från restaurangen eller vad tycker du? ;-)
.
.
.
Okej det var en rejält rolig dag och jag har haft måånga sådana efter denna :-) Det här veckan har varit helt underbar. Känns som om jag varit iväg på en semester i en veckan men var egentligen bara borta i 3 dagar och 3 nätter.. I onsdags alltså den 16e mars kom Antoine hit. Den franska killen med den sexiga franska dialekten som jag lärde känna för någon månad sedan. Han har varit iväg på östkusten och WWOOFat vilket betyder att man arbetar på organiska farmer med att typ klippa gräs och plocka frukt och för det får man boende och mat. Detta är ett väldigt vanligt sätt för folk att resa samt jobba i NZ :-) Han kom iaf tillbaka till Auckland i onsdags och vi hade sedan länge pratat om att campa ihop och förhoppningsvis köra lite kitesurf.. Nu hade vi ingen vind så blev ingen kitesurf men vi hade sjukt skoj ändå.. När jag hämtar Hannah från skolan var Antoine redan här så vi tog hans bil till Hannahs softbollträning och vi åkte och köpte vin till Kate som tack för att han fick sova här. Efter Hannahs träning hoppade vi massa på studsmattan. Antoine var en hejjare på det där och gjorde alla möjliga olika hopp och volter mm.. Hannah var mkt imponerad och vi spenderade mestadelen av den eftermiddagen på trampolinen då Hannah vile lära sig att göra en framåtvolt :-). Vi hade jätte skoj! Onsdagskvällen spenderades sedan som vanligt på Buffalo Bar nere i stan men den här kvällen hade vi så jäkla skoj att vi fortsatte till en annan nattklubb och dansade till 2-3 på natten :-). Antoine sov i "lekrummet" här den natten vilket var väldigt roligt :-) Här är man 21 och ska fylla 22 men man får inte ha pojkar på rummet haha! Kändes som om jag var 15 igen och var tvungen att fråga mamma och pappa om lov för att ha någon kille sovandes hemma. Men men han sov bra i "lekrummet" som nu mera har en enorm säng eftersom Kahl har flyttat in och hade en säng med sig. På torsdagen skjutsade jag som vanligt Hannah till skolan och när jag kom hem hade jag först ett mysigt skypesamtal med Bella och sedan ett med mamma och pappa :) Resten av dagen spenderade vi på Pt. Chev beach tills det var dax att hämta Hannah på skolan vid 3 :-).
.
Antoine at Pt. Chev beach. Ursäkta bildkvaliten.. Etersom min kamera är stulen och min nya inte kommit än får det bli mobilkameran... hehe
Jag börjar bli hyfsat brun nu :) hihi
Haha krokodil :D Jag leker med Antoines vattentäta kamera :)
Livet leker! :-)
Haha rolig bild :)
.
.
När vi sedan lagat mat, jag slutat jobba och packat bilen full med campingprylar gav vi oss iväg på vår efterlängtade campingtur.. Vi styrde bilen mot Shakespear Nationalpark där vi satte upp tältet första natten..Det var jätte vackert och nära till stranden.
.
Såna här "tavlor" finns i alla nationalparker i Nya Zeeland :)
Vi vaknade tidigt dagen efter och gick ner till stranden för att sola och bada och senare på dagen var vi väldigt glada att vi gjorde det för resten av dagen spöregnade det konstant...Vi satte oss i bilen och åkte för att inhandla mat och dryck.. Lunchen bestod av mackor med massa massa sallad, mumms :) Vi åt lunchen på Orewa Beach.. Efter lunchen började regnet så vi tänkte att vi väl lika gärna kunde sätte oss i bilen och köra vidare..Vi började med att åka en sväng till Snow Planet som är en inomhusskidbacke. Det var jätte skoj att stå inne vid det enorma fönstret och kika på folk som åkte skidor och snowboard i full vintermundering medan vi hade shorts och t-shirt :). Konstig känsla... Efter det begav vi oss väster igen mot Helensville och vidare upp mot Shelly Beach. Det var dock en ganska tråkig strand så vi körde vidare upp mot South Head. Efter ca 20 min i bilen möttes vi at en stor fet bom tvärs över vägen med en skylt som sa att vi inte fick köra längre.. Jätte skoj. Vi satt i bilen ett tag och funderade på vad vi skule göra medan det spöregnade ute.. Tillslut fick jag nog och bestämde mig för att det dåliga vädret inte skulle förstöre semestern.. Vi skulle ju ändå bli blöta direkt när vi gick i havet så varför inte bada i spöregnet? :P Vi bestämde oss för att vara positiva, gick ur bilen och började promenera ner mot stranden.. Som råkade ligga nedanför det berget vi tydligen var på så det blev en väldigt brandt backe att ta sig ner för :-).
Väl nere på stranden tänkte vi inte ens på att det regnade och hade minst lika skoj ändå, vattnet var ju varmt! Det blev lite kallare dock när vi skulle promenera tillbaka i genomblöta kläder men då kom vi på en jätte bra idé. På väg upp till South Head hade vi kört förbi "hot springs" alltså varma källor : BINGO! :D Vi körde raka vägen dit och spenderade nog mer än 3 timmar där. Det var otroligt skönt att bara ligga i en jacuzzi med ca 45 gradigt vatten medan regnet öste ner! Otroligt avslappnande. Det känns så mkt bättre på något sätt med när man vet att vattnet är naturligt varmt och inte har värmts upp på något sätt.. Det var också väldigt skönt att ta en riktig dusch efteråt :-). Den natten satte vi upp tältet på en rastplats någon stans mellan Kaukapakapa och Kakanui in the middle of nowhere, dolt av bilen samt en stor buske.. Det är ganska strikta regler här i NZ om vart man får campa och inte. Inte som hemma i SVerige där man kan slå upp tältet i princip vart som helst för en natt utan att någon bryr sig.. Och vem känner för att campa på en camping när man kan campa någon helt annan stans? :P
.
On the road... haha så här fint såg det ut i bilen efter några dagar :P Saker överallt, jag gillart!
Haha skoj ju?
Snow Planet :-)
Tuppen som väckte oss på morgonen haha, bamsetupp :)
Dags o plocka ner tältet... Något vi blev jäkligt duktiga på :) haha!
.
Dagen efter alltså på lördagen vaknade vi med klarblå himmel och strålande sol utanför tältet! :-D. Det var även en väldigt kuckelikuande tupp precis utenför tältet som gjorde det lite svårt att sova.. Här i NZ vill man av någon anledning bara ha en tupp per gård så om man får en till så dödar man den eller släpper ut den i det fria. Så det finns gott om tuppar lite var stans.. När vi packat ihop tältet begav vi oss till Muriwai Beach och där spenderade vi heela dagen. Massa sol och massa bad! Sååå härligt! Det var rejäla vågor med så jäkligt skoj att bada :-). Här fick dagens dusch äga rum på stranden. Härlig känsla att ta med sig schampo och balsam och ställa sig på stranden och duscha i en iskall dusch i solskenet. Kan det bli mer campingliv än så?
Vi bestämde oss för att åka vidare så nästa stopp fick bli Piha men bara för att kika på den underbara utsikten :) Efteråt styrde vi mot Karekare Beach där vi tänkte campa :-). Vi tog med oss några öl och gick till stranden för att se solnedgången och vi stannade på stranden ett bra tag och bara njöt av den vackra solnedgången och fullmånen som tog solens plats :) Vackert! Vi fick dock inte sitta där allt för länge. Plötsligt flyger Antoine upp och skriker till mig att ta sakerna och springa. Jag vänder mig om (satt med ryggen mot havet) och ser hur en våg kommer i rusande fart rakt mot oss.. Vi satt lååångt ifrån vattnet så måste varit någon sån där sjuk tsunamigrej som gjorde att vattnet kom så högt upp.. jaja vi kommer aldrig glömma det iaf :D
.
Den lilla stranden vid Muriwai.. Den stora ligger på andra sidan och den är enorm :-) Svart sant självklart eftersom det är västkusten..
Paradise! :)
Jag försöker fota med mobilen :)
Massa fåglar :) Fortfarande Muruwai Beach
.
.
Solnedgången i Karekare
Roade oss med kameran och tog en hel del roliga bilder :)
haha!
Vackra Karekare!
Har jag nämnt att livet leker här i NZ?? ;-D Älskar den här bilden!
.
Morgonen efter packade vi ihop tältet en sista gång för att bege oss hemåt :( Inte skoj allt, hade lätt kunnat fortsätta campa i någon vecka till :-). Hade glömt hur härligt det är att campa!
Vi åkte hem til mig för att packa ur bilen.. Tog ju ett litet tag eftersom vi hade med oss huuur mkt saker som helst. Kiteprylarna som vi inte ens kunde använda tog ju en del plats etc... Senare samma dag skulle Antoine hämta sina föräldrar på flygplatsen så vi var tvugna att fixa lite plats i bilen.. :)
.
Det har här huur mkt mer saker som helst men nu fick ni läsa lite om de två höjdpunkterna jag haft det sista ;-) Orkar varken skriva mer nu eller tanka upp fler bilder så nu lämnar jag över jobbet till er.. Läs o komentera vettja :D
.
Saknar er där hemma massa men tiden går ju hur fort som helst.. Har snart varit iväg i 3 månader, sjukt ju???
.
MASSA KRAMAR!!!!

Vet inte vart jag ska börja...

Var ett tag sen jag skrev nu och självklart har nästan alldeles för mycket saker hänt :-)
.
Jag börjar med den allra tråkigaste...Nämligen jordbävningen som skadade Christchurch på södra ön här i NZ förra tisdagen den 22/2-2011 klockan 12.51. Jag och Hannah var båda hemma och sjuka och Kahl kommer hem vid halv 2 och säger åt mig att sätta på nyheterna för att en stor jordbävning har drabbat Chch. Jag minns att jag frågade vilken kanal det var på men märke snabbt då jag satte på TVn att det var det enda som visades på exakt alla kanaler. Panik. Kaos. Skärck. Blod. Tårar. Chock. Ras. Ruiner. Efterskalv. Total Förstörelse. Det var vad som visades på TV. Det var så orealistiskt att se på. När man ser sådant på TV hemma i Svergige är det alltid så långt bort men nu var det en stad här i NZ och detta landet är inte stort (jämförbart med Storbritannien). Ingenting var ocensurerad. Vet inte hur mycket de visat på TV hemma men antar att de inte är så mkt då det ju är väldigt långt hemifrån. Reportrarna var ute på gatorna och filmade allt, pratade med människor som blödde överallt, filmade människor som bars ut ur ruinerna. Vissa levande och vissa under vita lakan. Eftersom det hände mitt på dagen var ju väldigt många på sina arbeten och hade barnen på dagis/ i skolan så det var många intervjuer med människor som inte hade någon aning om deras anhöriga var oskadda eller ej. Mobilnäten var mestadels ur funktion, det var svårt eller näst intill omöjligt för dem att ringa eller smsa..Elektriciteten var helt borta i stora delar av staden och vattensystemen var skadade. Vilket gjorde eller ja gör räddningsarbetet svårt. Nu en vecka senare lever många människor som är precis som du och jag i princip på gatan i olika tillfälliga boenden som satts upp där de får mat och vatten skickat till sig från städer runt om i landet. Idag exakt en vecka senare hölls 2 tysta minuter för alla offer (i nuläget 154 dödsfall men beräknas höjas till minst 240) då många människor är saknade.
.
Bilder är tagna från http://www.earth-issues.com/tag/earthquake/
En pappa och två barn har precis fått reda på att det inte finns någon chans kvar att hitta deras mamma levande inuti en byggnad..
Motorskadereglerarna kommer ha fullt upp men det är inte ens någon som tänker på bilarna i det här läget..
.
.
Jag har gjort otroligt mycket roliga saker den här veckan också men kändes fel att inte börja med jordbävningen. Jag är ledsen om ni tycker att bilderna är för starka men jag vill ha dem på bloggen för att minnas så det är mest för min egen skull. Och dessa bilder är ingen jämfört med TVrepotagen vi sett den seaste veckan..
.
Onsdag förra veckan var en sjukt härlig kväll. Jag åkte som vanligt till Buffalo Bar men det var lite annorlunda den här gången eftersom det var Tabitha och min allra sista kväll tillsammans samt att vi skulle träffa en kille från Italien som kontaktat mig via CS. Vi hade en jätte rolig kväll och Luca den italienska killen är störtskön :-)
.
Tabitha (Holland) Luca (Italien) Katja och Jenni (Finland) Jag :-)
.
Torsdagen bjöd också på mycket äventyr då jag hade min första KITESURF lektion :-) Jag vet inte vart jag ska börja.. Det var hur skoj som helst! Det blåste inte så mkt dock men vi gick igenom massa teoretiskt. Skerhet och sådand vilket ju kan vara bra att veta så att man inte blir kastad upp mot någon klippa eller så haha! Men vi kom också ut i vattnet för att flyka kiten alltså draken. Utan bräda än så länge.. Det är en hel vetenskap att flyga en så stor kite men jag hade känsla för det som intruktören så fint sa det. Jag har ju inte vindsurfat mkt men jag tror att det lilla faktiskt hjälpte mig att "känna vinden" och reglera kiten efter det.
.
Fredagen hade jag också en kitelektion och det var mkt bättre vind vilket var skoj :-) Jag lärde mig body drag vilket bedyder att man ligger på mage i vattnet och flyter samtidigt som man kitesurfar fram och tillbaka.. lärde mig även att göra detta med endast en hand. Det är viktigt att kunna reglera sin kite med endast en hand då man håller brädan i den andra innan man startar :-) Lärde mig "klockan" då intruktören säger åt mig att hålla kiten klockan 2..Då försöker man hålla den stadigt typ klockan 2. Svårt att förklara men tror ni förstår. :-)
.
Efter att ha varit i vattnet många timmar den dagen var jag helt slut när jag plockade upp Hannah och så men fick mig en timmas sömn vid 6 och sen var det full rulle igen.. Åkte in till stan och festade med Luca o co :-) Han bor i en suuuper fin lägenhet mitt i centrum. De har pool och grejer. Han jobbar som IT-tekiker så jobber betalar allt.. Vssa har det bra :P
.
Jag och Luca
The view from the balcony ans a little bit of the pool :)
Jag och Katja
.
.
Lördagen blev allt annat än lugn den med då vi på fredagen blev inbjudna till en stor BBQ/Poolparty hemma hos en tysk kille som skulle resa iväg. Han bodde i Mission Bay (dyraste stället i Auckland) hos en familj i en enorm villa. Tror vi var närmare 30 personer där och de bjöd på urläcker mat och dricka :-) Finns massa mer att berätta men jag är trött så nu ska jag sova :-)
.
promenaden till mission bay

RSS 2.0