Biljett bokad! 10e januari 2011 bär det av

Hej allesammans!

Jag har sedan jag kom hem i juni från långresan i Asien velat åka till landet längst bort från Sverige, Nya Zeeland. Detta för att jag på resan träffade en del människor där ifrån samt en del människor som varit där och landet tilltalar mig enormt. Människorna verkar vara underbara och naturen är otrolig. Någon som sett sagan om ringen? Då vet ni vilken natur det är jag snackar om :) Jag har under sommaren letat efter olika alternativ för att resa dit. Ska jag studera? Bara resa? Jobba med att plocka frukt? Eller kanske åka som Au Pair? Efter att ha tänkt efter stod valet mellan att plocka frukt eller åka som Au Pair och till slut bestämde jag mig för att åka som Au Pair eftersom jag hittat en familj som jag verkligen ville åka till :)

Jag kommer att bo i Auckland som är Nya Zeelands största stad där även största delen av befolkningen bor. Familjen består av en ensamstående 37-årig mamma som heter Kate och hennes dotter Hannah som är 10 år. Kate jobbar mycket så mitt jobb är att se till att Hannah kommer till skolan och sedan hämta henne från skolan på eftermiddagen. Då kommer jag att skjutsa henne till de olika aktiviteter hon håller på med och också laga mat till henne och Kate :) Detta resulterar i att jag är ledig varje dag mellan 9-15 och funderar då på att kanske studera lite men vi får se hur det blir :)

Biljetten bokade jag idag så 16.30 måndagen den 10e januari bär det av. Resan tar ca 30 timmar och det blir stopp i London och Hong Kong innan jag är framme i Auckland 11.30 (NZ tid) onsdagen den 12e januari. 

Sen har jag bokat tid för lungröntgen på måndag eftersom jag måste ha certifikat på att jag inte har TB. Detta måste jag göra bara för att jag nyligen varit i Asien i 4 månader. När det är klart kan jag ansöka om mitt visum som är ett
"Working Holiday Visa" på 12 månader.  

Nu vill jag bara att det ska bli januari :D Tänkte lägga upp lite bilder här så ni kan se vart jag ska!

Familjen jag ska bo hos   Hannah   Huset jag kommer att bo i :)
Kate & Hannah                    Hannah                     Huset i Avondale, Auckland


    
Auckland                               Auckland - by night


     


     
Bilder som visar den underbara naturen på Nya Zeeland!


Klicka på bilderna så blir de lite större :)


Skriver igen när det hänt något nytt!

Kristin

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0