En månad i NZ nu and I still love it!

Heej allihopa!

.

Helt ofattbart hur tiden kan gå så fort... I dag har jag bott i Nya Zeeland i en hel månad! Jag trivs fortfarande precis lika bra som jag gjorde när jag kom hit och resterande 11 månader kommer att flyga förbi skulle jag tro.

.

Det var ju ett litet tag sedan jag skrev nu, fick lite kramp efter de där två enorma inläggen om roadtripen haha! Jag har ju inte berättat om sista dagen än så antar att jag får börja med att berätta lite kort om den dagen..

.

Måndagen den 31e januari 2011.

.

Sovmorgon. Otroligt skönt att veta att vi inte behövde vakna upp till någonting speciellt alls.. Vi skulle ju liksom bara hem till Auckland igen. När vi gick upp hade alla andra redan åkt så vi chillade lite med Scott och sedan gav vi oss iväg hemåt..

.

Resan gick väl si sådär.. Vi hade planerat att åka längs västkusten ner eftersom den vägen hade varit stängd när vi åkte upp på lördagen. De skulle ju öppnat vägen mellan Waiomu och Tapu senare på lördagen så vi var helt säkra på att den skule vara öppen nu. Det skulle vi inte ha varit. När vi har kört i ca 1.5-2 timmar ner till Tapu möts vi mycket riktigt av en avstängd väg och en skylt som säger att vägen möjligtvis kommer vara öppen på tisdag. Great! Vad gör vi nu? Vägen mellan Matirangi och Tapu var visserligen väldigt vacken men att se den två gånger? Nej tack.. Så vi tar ”genvägen” mellan Tapu och Coroglen. En trevlig liten slingrig grusväg mellan bergen som påminde mycket om vägen vi kört dagen innan :).

.

När vi kört ända till Wehenuakite var vi helt slut och ställde bilen på en parkering, lutade bak säterna och stensov i någon timma för att över huvud taget klara av att köra hem. När vi kommer till Thames och bara ska fortsätta rakt fram ser vi ett stor skylt med att vägen är stängd. Hur är det möjligt?! Vi måste köra vänster mot Paeroa vilket är en väldigt stor omväg..  Omvägen tar någon timma extra och när vi kommer till Bombay är det en enorm kö som håller i sig i några timmar och sedan är vi hemma. Resan hem tog alltså i princip lika lång tid som resan dit.. Vi fick till och med ringa till Jucy Rentals för att förlänga bilhyrningen då vi inte skulle hinna tillbaka till den bestämda tiden. Dom var jätte snälla där dock och det kostade oss inget extra :-). Nedan har ni en bild på hur vacker bilen såg ut när vi lämna tilbkaa den efter en roadtrip på sammanlagt lite över 80 mil.

.

.

.

Vecka 6.

.

Veckan efter roadtripen blev min första ”riktiga” jobbvecka. Hannah började skolan den veckan. Hon började dock på torsdagen så tis och onsdag var som vanligt. Vi spenderade hela onsdagen i Western Springs Park som är en park som ligger väldigt nära oss. Vi hade med oss var sin bok och lunch. Parken är full med fåglar av olika slag och min absoluta favoit är Pukeko. Det är en blåsvart fågel med röd näbb och jätte långa ben. Den springer jätte fort.

.

 

 

.

Onsdagskvällen spenderades som vanligt på Buffalo Bar dontown där Couch Surfing-mötet håller hus. All cs i stan möts upp där och dricker lite öl och snackar med andra resande människor. Jätte trevligt, billig öl och roliga rese-historier :-).  På vägen till bilen hittade vi en enorm plastanka som låg i hamnen. Den var större än de största båtarna :-D. Ni ska få se lite bilder!

.

 

.

Helgen var galen.

.

På fredagen var det fest hos Jason med han och en av hans flatmates alltså personer han delar lägenhet med Jordan och en svensk kille som heter Viktor som jag visste skulle befinna sig i Auckland den här helgen. Vi hade sjukt roligt och det vi dansade nog runt på närmare 8 nattklubbar den natten :-).

.

 

.

Lördagen blev lugnare men jag mötte upp Viktor på hans Hostel där det även bodde två andra svenskar. Vi hade en jätte trevlig kväll och det slutade med att jag sov på deras hostel. DE bodde i ett 8-mannarum och en säng var ledig = perfekt! :-). Räknade ut att det var billigare att göra så och ta bussen hem morgonen efter än att ta taxi hem.

.

Söndagen skulle ju egentligen vara lugnt men så råkade det vara Waitangi Day då alltså typ Nya Zeelands nationaldag. Så då fick de bli BBQ hos Jason med massa anda sköna människor. Vi lyssnade på nyazeeländs musik och såg en jätte bra NZ-film som heter Boy. Får ni tråkigt där hemma någon dag kan ni ju alltid tanka ner den filmen och se hur Maorierna har det här i NZ. En film som är både rolig och sorglig på samma gång.  Ett bra NZ-band är btw Shapeshifter. Det kan ni ju också kika på om ni känner för det.

.

Jason och Tabitha i Parnell (området där Jason bor)

Jag med min nya hatt som jag äntligen har köpt! =)

Jag på Jason o co's balkong.. Nice view huh?

.

Den här veckan har det väl inte hunnit hända så mycket förutom att jag o Jason stack till Piha Beach igår. Sjukt grym strand! Väligt farliga strömmar dock så det händer en hel del.. De har ett sånt där tv-program här i NZ om den stranden (Piha Rescue). Vi såg en räddning igår till och med. Lite häftligt måste ja säga.. Två asiater som inte riktigt hade koll på surf hade ändå gettsig ut i vågorna för att försöka och det slutade med att dom höll på att spolas upp mot klipporna :/ Så då fick livvakterna sticka ut med båten och rädda dom. Jag orkar inte skriva mer just nu men ska lägga upp lite bilder på Piha så ni ser hur det ser ut!

På kvällen hade Kate besök från Canada, ett trevligt par :)

.

Panorama bild som Jason tagit över hela Piha från Lion Rock. Till vänster ser man södra delen och till höger norra delen.

Bild tagen över Piha. Lion Rock i mitten. Visst ser det ut som ett lejon som ligger där och kikar ut över havet?

 

 

 

På väg upp på Lion Rock..

Ett skyddshelgon som vakar över Piha uppe på Lion Rock..

 

Störtskön kille som ägde surfshopen på Piha Beach.. Han visste hur grym surf det var där nere så han var bara tvungen...

 

Paret från Canada, Kate och Kahl.

.

Sen vill ja bara säga till alla att jag ju bara lägger ut några bilder här på bloggen men desto fler bilder på min facebook om ni vill kika där.. Skriver inte så mycket om bilderna på fb utan skriver allt här i bloggen. Nu börjar det spricka upp här så jag ska ta med mig en bok ut på altanen och läsa lite :-)

.

Saknar er allihop där hemma!

.

Massa kramar från mig!


Kommentarer
Postat av: Moster C

Hej Kristin!



Jag läser dina berättelser och blir på gott humör! Du har ju redan hunnit med så mycket! NZ verkar vara ett härligt land och jag kan bara avundsjukt se på dina fina bilder och längta efter sol och värme. Ha det riktigt bra i fortsättningen och var rädd om dig :) Kramar Chatrine

2011-02-09 @ 10:28:55
Postat av: Madelen

Hallå i stugan!

Skönt att höra att du har det lika bra som vanligt och snart kommer jag lite närmare dig :D

Saknar dig!

Puss



P.s SKYPA SNART!

2011-02-11 @ 16:12:47
URL: http://mbark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0