WELLINGTON - found my home

BLIR FÖRBANNAD!!!!! Hade precis skrivit hur mkt som helst här och nu bara förvann allting. Hur är det ens möjligt? Jag gick in för att kika en sak på facebook och sen gick jag tillbkaa hit för att fortsätta skriva och allt var borta, exakt allt... :-(. Jaja då får jag väl försöka skriva allt på nytt då, skoj, NOT!
.
Jag var ledig över påsk Fre 22/4 till och med Ons 27/4 så bestämde mig för att sticka till till huvudstaden Wellington. Känns dock som om Auckland är huvudstaden med sina 1,4 miljoner invånare då Welly bara har ca 450.000 men men så är det iaf..Staden är helt underbar och ligger som i en liten gryta nedanför bergen.. Jag lyckades inte få en bild som visar det jätte bra så googlade bilder och snodde bilden nedan från http://bengt-livethrdaskola.blogspot.com/2010/06/wellington-nya-zeeland.html.
Richards hus som jag berättar om snart ligger längs ner till höger på bilden och CBD är längst till vänster på bilden :-).
.
.
Jag kikade runt för att se om någon var sugen på att hänga med och Veronica (en fransk tjejkompis) var också ledig så hon hakade på. Vi bokade buss ner eftersom det var billigast. Vi åkte hem olika datum men jag bokade en tur och retur resa och det gick på 70$ vilket motsvarar ca 340 kronor. HELT ok för en bussresa på 12 timmar. Det är ca 80 mil ner till Welly :-). Bussresan gick fint och det var roligt att se det underbara landskapen som NZ har att erbjuda.. Ibland kan jag tycka at det är skönare att åka buss än att köra bil för man behöver inte koncentrera sig på vägen alls utan bara hänga med och chilla :-). Sen stannade vi i lite olika coola städer med som Hamilton, Rorotua och Taupo.
.
.
Utsikten över Mt Ruapehu när man kör på "ökenvägen" mellan Turangi och Taihape. Inte så mkt snö än men på vintern kan man åka skidor på det berget. Enda stället på nordön för skidåkning :-).
Den så kallade ökenvägen..
Typiska landskapet i NZ. Kullar, kullar och mer kullar :-) Där hobbitar bor ;-).
.
När vi kom fram hade vi planerat att äta på Donken men hade de öppet? NEJ.. Det var tydligen långfredag så allt var stängt.. något som visade sig vara ständigt förekommande under vår helt i Welly, STÄNGT :-). men men vi lyckades hitta en öppen bensinstation iaf så köpte lite mackor till middag haha! Richard som vi skulle bo hos lärde jag känna på Lombok i Asien för nästan exakt ett år sedan och det var jätte skoj att träffa honom igen. Vi har haft mailkontakt under hela året men bara något mail i månades sisådär men kändes rejält kontist att se honom igen men väldigt skoj. Han jobbar med att köpa fastigeheter och renovera dem för att sedan hyra ut dem och han köpte ett nytt hus för bara någon vecka sen och det var där vi bodde. Huset ligger som jag berättade uppe vid Welly-bilden i Oriental Bay. Ett stooort (två lägenhets)hus med utsikt över vattnet. Det var dock jäkligt kallt eftersom isoleringen inte riktigt var fixad men vi klarade oss :P
.
En bild som jag bara måste visa eftersom en av Richards kompisar Michael ser ut EXAKT som Ben Stiller! hihi jag tyckte det var jätte skoj :-). Visst är de lika?
Detta är Oriental Bay. Tyvärr tog jag bilden på kvällen men huset är om ni räknar 6 lyktstolpar från vänster och upp till höger :-). Lägger upp en inzoomad bild med..
Det gula huset i mitten bodde vi i :-).
Kolla in trappan.. puh! vi bodde i nedersta lägnheten med Richard o Roo bodde upp i översta som man kan se uppe på bilden.. Trappan är typ 3 gånger så lång som på bilden dock för att gå ner till vägen haha.. Härligt träningspass!
.
När vi kom fram till huset på fredagen var killarna redan i full gång med festen så det blev utgång o grejer.. Riktigt skoj kväll :-). Man hade ju en del överskottsenergi efter 12 timmar i buss :P
.
På lördagen lånade jag och Vero Richards bil och det var inte vilken bil som helst, jag kände mig osm en KUNG när jag körde den :-) Den var enorm! En sån där truck som man lätt kör offroad med.. Enorma däck så man satt jätte högt.. Var sko jatt få köra en manuell bil med för en gång skull.. Endast kört automat nu i 4 månader så skoj att se att jag fortfarande kom ihåg hur man gjorde :-). Vi tog en fika på stan och mötte upp med Dedee en tjej från Auckland som åkte ner med samma buss som oss och senare mötte vi upp med en fransk kille som Vero kände sen tidigare :-). Vi gick runt och kikade i lite affärer och så vilket var mysigt och vi åkte nog inte tillbaka till huset för än runt 6 eller så.. Killarna var iväg så jag och Vero började festa för oss själva och var rejält runda under fötterna när killarna kom hem :P Vilket ju var lite dålig tajming då de var rejält trötta efter gårdagens bravader haha! Vi skulle precis göra oss iordning för att dra ner till krogarna då V får ett sms att alla krogar stänger klockan 12... JUST OUR LUCK! På fredagen var ju allt stängt TILL klockan 12 och på lördagen var allt stängt EFTER... kul... så vi fick helt enkelt kika på några filmer och sova haha..
.
The big truck :-D
Haha, me driving the BIG truck :-)
Me in Welly :-)
.
Dagen efter alltså söndagen visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på men killarna föreslog att vi skulle åka upp och kika på utsikten från Mound Victoria och sedan gå på en bushwalk alltså typ en skogspromenad :-). Utsikten uppe från berget var underbar men tyvärr hade vi inte det bästa vädret så hade säkert kunnat vara ännu finare. Skogspromenaden var perfekt! Skönt att komma ut och röra lite på sig och alla träd skyddade oss från regnet så kunde inte bli bättre.. Kvällen var lugn och skön.. Kikade på någon film och spelade lite kort :-) Hemmagjorda kort haha! Richard klippte ut och gjorde en helt egen kortlek.. Den blev skitbra.. Vi använde den typ alla kvällar :-)
.
Visst påminner min bild lite om den första som jag lånade? hihi.. Fast lite finare väder där :-)
Tog bilden i farten.. den blev riktigt cool :-)
Underbart!
Hihi kolla in den grymma kortleken ;-)
.
Dagen efter det (måndag) tänkte vi vara duktiga och gå på museum.. Te Papa är ett jätte berömt stort museum i Wellington som man ju bara MÅSTE besöka om man är där.. Vi gick dit och mötte upp med en kompis från Auckland eller ja han är från Chile, Julio heter han :-). Vi gick in på museet och vandrade runt.. Nr vi hade varit där i någon timma var jag rejält trött på det och kom ihåg att jag ju faktiskt inte riktigt gillar museum. Jag ser alltid jätte mycket fram emot att gå på museum och tror alltid att det ska bli så himla skoj men det resulterar alltid i att jag blir trött på det.. Jag är helt enkelt inte tillräckligt historieintresserad. För mkt text och saker intryckt på samma plats... Men jättebläckfisken var cool att ha sett! Den största som någonsin fiskats upp :-). När vi kånkat runt där i ca en o en halv timma bestämde vi oss för att gå till Mac's Brewbar precis bredvid museet för att dricka lite öl, klockan var ju ändå 3 hahaha jaja så är det när man är på semester :-). Där spenderade vi resten av eftermiddagen/kvällen och fler och fler personer joinade.. fler couchsurfare som vi känner från Auckland så vi var ett härligt gäng där :-). Efteråt kom Richard så snällt och hämtade oss så vi slapp gå hem och så spelade vi kom hela kvällen..
.
torget utanför Te Papa
Te Papa
Julio, Veronica and me in the museum :-)
Jättebläckfisken!! läskig ju? ser ut som en ailien :P den är typ 3-4 meter lång :S
Mumms! så mkt gott att välja mellan.. HOP Rocker Lager blev kvällens favorit :-)
Jag och Julio
Veronica, Jag, Lorenzo och Julio :-)
hihi det kommer mera lalalalal.. couchsurfing-gänget plus Elliot :-)
.
Tisdagen blev en väldigt lugn dag.. Vi sov länge länge.. Eller jag o V gjorde det.. Killarna var uppe o jobbade redan vid 6, duktiga pojkar det där :-). Men det är tydligen sjukt mkt jobb i början för Richard vill inte betala byggare för att riva saker osv vilket han kan göra själv utan han vill bara ha hjälp o bygga liksom, make sense.. :-). Jag o V kikade på någon film och vid 12 eller 1 tog vi en promenad ner på stan. Vi började med att äta lunch på Fishermans Table en restaurang där JB (Jean Baptiste) en kompis till V jobbar som servitör och efter det tog vi en fika med Dedee, Julio och senare okcså JB. Det blev en mysig dag på stan och jag köpte mig en mössa.. Det blåste kallt och jag började bli förskyld så en mössa var helt underbart! :-)
Welly är så underbart byggt med alla husen uppe på kullar såhär..och inget hus är det andra likt..
Restaurangen där vi käka lunch :-)
jummy!! :-)
Jag o V bredvid den kända fontänen på cuba street :)
Julio, Dedee och jag på Cuba Street :-) Welly CBD
Jag inne på ett jätte mysigt cafe, kändes lite som skidsemester :-)
Jag, Julio, Dedee och JB :-)
hihi jag och V fånar oss på en ödla :P
.
.
Tisdag kväll var min sista kväll i Welly så vi åt middag ute på en restaurang. Jag, V, Roo och Richard. Jätte mysigt och väldigt väldigt skoj blev det.. Killarna sa att detta var deras favorit Thai restaurang men när vi satte oss ner och läste menyn fick jag se att stället hette Ankor Wat haha jag sa men va fasen det ligger ju i Kambodja :-). Alla skrata som fan, inte för att det är så stor skillnar men ändå skoj att de alltid trott att det varit en Thairestaurang och så är det inte det :P Maten var också väldigt spännande.. Killarna testade ngt mkt speciellt och när maten kom in på bordet var den inte lagad haha! :-) Sen kom kocken in med en sån där gasolgrill och en stor soppkastrull :-D Trodde jag skulle dö av skratt när jag såg killarnas miner men det blev en spännande middag och sopporna var faktiskt riktigt goda :-)
.
.
hahaha dom fick till och med ett ägg att koka :-D
Grillen :-)
Mumms, två sopor i en, fiffigt va? :P
2 mkt fokuserade killar hahaha :D
Så här ser dom ut killarna som var sååå snälla och lät oss bo hos dem i hela 5 nätter :-) Roo til vänster och Richard till höger. Båda är kiwis :-)
Cheers! :-) Så var den resan slut.....
.
.
.
MEN GUESS WHAT?!?!?!?! Jag ska säga upp mig som Au Pair här idag och om några veckor flyttar jag ner til Wellington hihi! Jag älskar verkligen den staden och nu när i princip alla jag känner här uppe i Auckland flyttar hem till sina länder över sommaren finns det ju liksom inget osm håller mig kvar. Trött som fasen är jag på jobbet här med. Tror att jag behöver lite miljöomväxling.. Ska faktiskt på en jobbintervju för ett jobb där nere nästa fredag thihi, wish me luck! :-)
.
.
.
KRAMAR till er alla där hemma! Saknar er mer än ni kan föreställa er ;-) PUSS

Kommentarer
Postat av: Moster C

Hej Kristin!

Sitter här och ska skriva hemtenta men fastnade i din blogg istället. Mycket roligare kan jag säga:) Jag önskar dig verkligen lycka till på anställningintervjun! Blir nyfiken på vad det är för jobb, du får berätta om det blir något av. Var ska du bo i Wellington? Ha det riktigt bra nu och sköt om dig! Ser fram emot nästa inlägg i bloggen! Kramar Chatrine

2011-05-04 @ 11:58:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0